11/12

Gezocht: productiestagiair die gevels beter wil maken!

Met citroenen en muntjes van vijf cent liet jij vroeger al lampen branden. Binnen korte tijd zie jij de logica in een bouwtekening. En als iemands scooter kapot is, klopt hij bij jou aan. Jij weet het probleem vaak zó op te lossen. Jij bent namelijk gek van techniek. Dan zou je eens een kijkje in onze werkplaats moeten nemen!

Bij Lieftink Geveltechniek werken zo’n twintig productiemedewerkers die allerlei soorten gevelsystemen maken. Ze werken met de nieuwste technieken en dat maakt het werk niet alleen eenvoudiger, maar vooral ook boeiend. Het leukste is om na te denken over hoe systemen nóg beter en efficiënter geproduceerd kunnen worden.

Snel doorgroeien

Lieftink heeft bijna altijd een stagiair op de productieafdeling. Dat kunnen leerlingen zijn van het vmbo (t) of BBL-leerlingen van het mbo. Hans van Putten begeleidt hen. “Stagiairs beginnen met het makkelijke werk, denk aan het aanbrengen van rubbers in de profielen. Maar zodra blijkt dat ze meer willen en kunnen, groeien ze al snel door naar het complexere werk. En voor je het weet sta je een CNC-machine te bedienen. Dat vinden veel jonge techneuten kicken, want het werk wordt voor je gedaan op een compleet vernieuwende manier. Je pakt een materiaal van zo’n zes meter, voert de juiste instellingen in en het materiaal komt er compleet bewerkt uit. In de tussentijd ben je continu op zoek naar manieren waarop je het product kwalitatief nóg beter uit de machine kunt laten rollen.”

Interesse voor kozijnen

Om op de productieafdeling van Lieftink stage te lopen, moet je het op zijn minst interessant vinden om te weten hoe kozijnen in elkaar zitten, vindt Davey Grimmelius. Hij begon bij Lieftink met vakantiewerk en vond dat zó leuk, dat hij besloot een technische mbo-opleiding te volgen. Nu is hij bij Lieftink in dienst en volgt hij tegelijkertijd een BBL-opleiding Allround constructiewerker niveau 3 op het mboRijnland in Leiden. “Kozijnen in elkaar zetten kan lang niet iedereen, dat is echt een specialisme. En het is zichtbaar. Sommige leerlingen van mijn opleiding maken ketels, maar die zitten verstopt in een kast. De gevels van Lieftink kom je overal tegen. Iedereen ziet ze, maar alleen specialisten weten wat erachter zit. Er worden speciale technieken toegepast om alles wind- en waterdicht te maken en om ze er netjes uit te laten zien, passend bij het gebouw. Bij Lieftink zie je alle facetten van de productie en dat is heel leerzaam.”

Stagelopen op de productieafdeling van Lieftink?

Wil jij net als Davey stagelopen op de productieafdeling van Lieftink? Stuur dan een e-mail naar Hans en vertel kort waarom een stage bij ons je leuk lijkt. Misschien word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, want we zijn benieuwd naar wat jij bij ons hoopt te leren. Tot snel!

Terug naar het nieuwsoverzicht