23/10

VIDEO: Robot poedercoat kozijnen van Lieftink

De poedercoaters van Lieftink Geveltechniek krijgen het een stukje makkelijker. Dankzij een nieuwe robot hoeven zij niet meer hele dagen met adembescherming in de poeder te staan. Rob van Diggele, bedrijfsleider van de poedercoatingafdeling, is blij met de continuïteit en de kwaliteit die het nieuwe apparaat garandeert. “Het maakt ons flexibeler en zorgt voor een continue stroom.”

 

Vandaag de dag is het lastig om poedercoaters te vinden. Rob: “Daarom besloten we te investeren in deze robot. Hij spuit niet meer meters op een dag, maar werkt wel sneller en gelijkmatiger. Daardoor krijgen materialen een constante poederlaag, wat voor een optimale kwaliteit zorgt. En het maakt het werk voor onze poedercoaters een stukje leuker. Zij hoeven niet meer dagenlang met adembescherming in de coatcabine te staan, maar hebben een meer aansturende rol.”

 

De poedercoaters kunnen diverse programma’s instellen. Afhankelijk van de vorm, de dikte en de gewenste uitstraling (glanzend of juist niet) van het materiaal kiezen zij voor een bepaalde combinatie poeder en luchtdichtheid. “Het is nu nog even uitproberen en aftasten. Nu doet de robot er nog acht minuten over om de voor- en achterkant van een stelling materialen te coaten. Dat is nu al dubbel zo snel als wanneer een mens dat zou doen, en in de toekomst verwachten we dat die snelheid nog flink kan worden opgevoerd. We geven onszelf twee maanden de tijd om die snelheid te behalen”, aldus Rob.

 

De robot wordt gebruikt voor aluminium kozijnprofielen, waterslagen en zetwerk voor de projecten van Lieftink. Bent u benieuwd naar het werk van Lieftink? Bekijk dan onze projecten.

Terug naar het nieuwsoverzicht