Courtyard Amsterdam

In het Atlas ArenA-complex in Amsterdam Zuidoost realiseerde Bouwbedrijf De Vries en Verburg een nieuw Marriott hotel. Het Courtyard Amsterdam Arena Atlas hotel heeft een BREEAM ontwerp certificaat ontvangen.

Het hotel is circa 8.950 m² groot en bestaat uit 176 kamers. Lieftink Geveltechniek fabriceerde de kozijnen en monteerde deze kozijnen bij de prefab betonleverancier, die deze in zijn geheel in het werk heeft geplaatst. Ook de vliesgevels werden door Lieftink geleverd, deze werden wel op de bouw gemonteerd. De systemen die bij dit project zijn gebruikt zijn de Schüco AWS65 BS, waarbij de draai/val vleugel verdekt ligt achter het randprofiel. De begane grond is v.z.v. het FW50+ vliesgevelsysteem.
Reacties uitgeschakeld voor Courtyard Amsterdam

Volkskrant Hotel

Het Volkskrant gebouw aan de Wibautstraat in Amsterdam is volledig gerenoveerd. Waar veel gebouwen uit deze tijd zijn gesloopt, is deze architectonische klassieker van Kraaijvanger uit 1965 behouden. Steven Steenbruggen heeft dit complexe project in opdracht van VKG vof met respect voor de geschiedenis gerealiseerd. Hij had te maken met veel partijen die daar aan het werk waren, adviseurs en gebruikers, elk met hun eigen wensen en technische eisen. Voor dit project is de gevel compleet vernieuwd. De betonelementen zijn behouden, hierin zijn de nieuwe gevelelementen geplaatst. Dit betekent dat de helft van de nieuwe gevel door Lieftink is gerealiseerd in opdracht van KBK Bouw.

Reacties uitgeschakeld voor Volkskrant Hotel

Brooklyn Hotel – NDSM

Speciaal aan dit hotel is de ontwikkeling van een 100% aluminium gevelsysteem met zo groot mogelijke glasvlakken, gemonteerd op een achterliggende staalconstructie. De hoogwaardig geïsoleerde kozijnen Schüco AWS 75 BS.HI zijn compleet met glas en al op hun plaats gehesen, vervolgens bevestigd aan de staalconstructie en afgemonteerd. De dilataties zijn afgedekt door gecoate aluminium plaatwerk stroken, waardoor een rasterwerk in de gevel ontstaat. De gevels op de bovenste verdieping zijn overdekt met strekmetaal. Dit alles resulteert in een zeer uitzonderlijke uitstraling die past bij het voormalige bedrijfsterrein van de NDSM.

Reacties uitgeschakeld voor Brooklyn Hotel – NDSM