Kortenaerkade

Het project Kortenaerkade bestaat uit het transformeren van 3 kantoorpanden tot appartementcomplexen. Lieftink Geveltechniek heeft alle appartementen voorzien van hoogwaardige Schuco kozijnelementen. De commerciële plint van het hoofdgebouw is rondom voorzien van Schuco vliesgevels.

Reacties uitgeschakeld voor Kortenaerkade

Volkskrant Hotel

Het Volkskrant gebouw aan de Wibautstraat in Amsterdam is volledig gerenoveerd. Waar veel gebouwen uit deze tijd zijn gesloopt, is deze architectonische klassieker van Kraaijvanger uit 1965 behouden. Steven Steenbruggen heeft dit complexe project in opdracht van VKG vof met respect voor de geschiedenis gerealiseerd. Hij had te maken met veel partijen die daar aan het werk waren, adviseurs en gebruikers, elk met hun eigen wensen en technische eisen. Voor dit project is de gevel compleet vernieuwd. De betonelementen zijn behouden, hierin zijn de nieuwe gevelelementen geplaatst. Dit betekent dat de helft van de nieuwe gevel door Lieftink is gerealiseerd in opdracht van KBK Bouw.

Reacties uitgeschakeld voor Volkskrant Hotel

De Mare

Het gebouw van PC Basisschool De Mare in Alphen aan den Rijn is in de zomervakantie volledig gerenoveerd. In deze korte looptijd van 6 weken zijn alle kozijnen en zonweringen in het gebouw vervangen. Van het begin af aan is Lieftink Geveltechniek bij dit project betrokken en heeft alle werkzaamheden verzorgd. Om deze korte looptijd en strakke planning te realiseren, zijn de materialen telkens per week op voorraad gezet. Bijzonder aan dit project is dat de bestaande draairamen zijn hergebruikt in de nieuwe kozijnen. Het standaard isolatieglas is vervangen door HR++ glas, dat deels neutraal zonwerend is gemaakt.

Reacties uitgeschakeld voor De Mare

Steinwegkantine – Walhalla Theater

In de loop van 2014 werd gestart met de verbouwing en renovatie van de voormalige Steinwegkantine aan de Veerlaan tot tweede theaterzaal. De loodsen en de kantine stammen uit 1900 respectievelijk 1950. Het authentieke gevelbeeld is gerespecteerd en integraal in de akoestische voorzieningen opgenomen. Geluidisolerende voorzieningen werden gecombineerd en de thermische isolatie werd verbeterd om het energieverlies te beperken en het gebouw te verduurzamen. Voor de gevel is een eigen ontworpen 40mm (aanzicht breedte) vliesgevel systeem toegepast gebaseerd op Schüco FW 40+.

Reacties uitgeschakeld voor Steinwegkantine – Walhalla Theater

De Baronie

Het monumentale pand van voormalig chocoladeproducent “De Baronie” is voorzien door een speciaal hiervoor ontwikkeld façade systeem van 40 mm breed. Het betreft zo’n 4.500m² aluminium geveloppervlak. Het nostalgische karakter van dit oude pand moest behouden blijven en daarvoor is dit speciale smalle doch sterke systeem ontwikkeld. Stijl en regelwerk is flinterdun in aanzicht en doet daardoor geen afbreuk aan het oorspronkelijke ontwerp. Dit nieuwe gevelsysteem voldoet verder aan alle eisen op het gebied van isolaties, duurzaamheid en veiligheid. Mede door de aluminium gevels is dit pand succesvol getransformeerd naar een gebied voor wonen, werken en winkelen in een nostalgische sfeer met alle moderne gemakken.

Reacties uitgeschakeld voor De Baronie

Huis van Portaal

Een bestaand en gedateerd kantoor transformeren naar een eigentijds kantoor met actuele voorzieningen is een uitdaging. Het nieuwe kantoor van Portaal Utrecht heeft bijzondere aanpassingen ondergaan en daardoor een nieuwe uitstraling gekregen. Het hoofdgebouw en het bijgebouw zijn door middel van een transparante verbindingsbrug samengesmolten tot een mooi en functioneel geheel. Grote glasvlakken, gebogen beglazing en een mooie detaillering maken het gebouw weer eigentijds, anders en weer toekomstbestendig.

Reacties uitgeschakeld voor Huis van Portaal