Brede School Hortensiaschool Amstelveen

De brede school Hortensialaan in Amstelveen is een duurzaam gebouw, als een compact paviljoen in het park.
De nieuwe school biedt onderdak aan de 2e Montessorischool, de vrije school Parcival, twee BSO’s, een kinderdagopvang en een gymzaal.
Lieftink Geveltechniek bracht in opdracht van Blanksma Bouw alle Schuco kozijnelementen aan, waarbij veiligheid, transparantie en comfort centraal stonden.

Reacties uitgeschakeld voor Brede School Hortensiaschool Amstelveen

Brede school MLK Amstelveen

De Martin Luther King school is een brede school in Amstelveen en de vervanging van een gebouw uit de jaren ‘60. Het ontwerp is de vertaling van de doelstelling een duurzaam en gezond gebouw te maken. Ook is het dubbelgebruik van de school en de naschoolse opvang en een multifunctionele ruimte is een belangrijk uitgangspunt. Het getrapte silhouet van de school is ingegeven door de wens ook in de middag zoveel mogelijk zon op het speelplein aan de oostkant van het gebouw te hebben. Daarnaast kregen daarmee de bovenliggende verdieping een eigen buitenruimte, waar openlucht onderwijs-faciliteiten zijn gemaakt als een buitenwerkplaats, een kweekkas en schooltuinen. Lieftink Geveltechniek leverde de beplating en alle aluminium kozijnen voor dit project.

Reacties uitgeschakeld voor Brede school MLK Amstelveen

BMV Velden

In opdracht van het gemeentebestuur Venlo is een complex van ca. 7600 m² tussen de kern van het dorp Velden en de bestaande sportvelden gerealiseerd. Een prachtig multifunctioneel gebouw met veel glas openingen en kleur ten behoeve van onder aandere twee basisscholen, een NOC/NSF sporthal en een cultureel centrum.

Een duurzaam ontwerp, vormgegeven vanuit de ontwerpfilosofie Licht en Groen. Energiezuinig, met veel daglicht en contact met het groen uit de omgeving. Hier sluiten de aluminium kozijnen en vliesgevels van Schüco naadloos op aan. Lieftink Geveltechniek leverde en monteerde deze waarbij extra eisen als brandwerend en geluidsreducerend werden meegenomen.

Reacties uitgeschakeld voor BMV Velden

Brede school Poptahof Delft

In de brede school zijn twee scholen en een kinderopvang gevestigd. Verder is er een wijkcentrum, dat samen met de gymzaal en de speelzaal het kloppend hart vormen van het gebouw. Het gebouw is opgetrokken uit een oud al bestaand schoolgebouw, dat volledig gerenoveerd is. Hieromheen is met behulp van een stalen draagconstructie een nieuwe verdieping gerealiseerd.

Het gebouw is bijzonder van vorm zeker in combinatie met de toegepaste materialen. Er is met moderne materialen een compleet nieuwe buitenschil vervaardigd dat bestaat uit schuine vlakken. De door Lieftink geleverde aluminium kozijnen passen naadloos aan bij het ontwerp.

Reacties uitgeschakeld voor Brede school Poptahof Delft

De Mare

Het gebouw van PC Basisschool De Mare in Alphen aan den Rijn is in de zomervakantie volledig gerenoveerd. In deze korte looptijd van 6 weken zijn alle kozijnen en zonweringen in het gebouw vervangen. Van het begin af aan is Lieftink Geveltechniek bij dit project betrokken en heeft alle werkzaamheden verzorgd. Om deze korte looptijd en strakke planning te realiseren, zijn de materialen telkens per week op voorraad gezet. Bijzonder aan dit project is dat de bestaande draairamen zijn hergebruikt in de nieuwe kozijnen. Het standaard isolatieglas is vervangen door HR++ glas, dat deels neutraal zonwerend is gemaakt.

Reacties uitgeschakeld voor De Mare

Gemiva & Meriva School

De Gemiva-SVG Groep heeft een nieuw schoolgebouw voor voortgezet speciaal onderwijs ontwikkelt waar Lieftink Geveltechniek de gevels heeft mogen leveren.
 Deze gevels bestaan grotendeels uit de Schuco AWS/ADS65WF serie en vormen een rank aanzicht.
 En door de speelse indeling van stijlen en regels ontstaat een moderne frisse uitstraling. De toepassing van triple glas geeft het complex een zeer hoge isolatiewaarde waarmee het klaar is voor de toekomst.

Reacties uitgeschakeld voor Gemiva & Meriva School