29/08

Lieftink betrokken bij gevels nieuw bedrijfspand voor Kiremko

Begin 2016 startte de bouw van het nieuwe bedrijfspand voor opdrachtgever Kiremko, een fabrikant van voedselverwerkingsmachines. Projectmanagement- en ingenieursbureau PROMAD vormde samen met aannemingsbedrijf Van Hoorn & Van Der Kley B.V. het bouwteam voor dit project. Edwin van Hoorn, mede-eigenaar van het aannemingsbedrijf, stelde voor om Lieftink de gevels te laten leveren. Hij vertelt over de samenwerking en de rol van Lieftink bij dit project.

“We hebben eerder samengewerkt met Lieftink, voor de gevels van een bedrijfspand en van een luxe woning. We weten hoe Lieftink werkt en wat we kunnen verwachten. Als we niet tevreden waren, hadden we ze natuurlijk niet nog eens gevraagd”, laat Edwin lachend weten. Maar Van Hoorn & Van Der Kley was niet de enige partij in het bouwteam. “We moesten PROMAD en Kiremko ook overtuigen van de deskundigheid van Lieftink. We hebben gezamenlijk naar de prijs, eerdere projecten en de presentatie van verschillende organisaties gekeken. Uiteindelijk kozen we samen voor de gevels Lieftink.”

Adviserende rol

“In samenspraak met PROMAD en Kiremko is Lieftink al vroeg bij het project betrokken. Zo kon Lieftink meekijken met de ontwerpen en bouwtekeningen. Ze adviseerde ons onder meer over de aansluitdetails tussen de glasgevel en de tourniquetdeur.” Ook reed Lieftink met een speciale wagen langs om verschillende soorten glas aan Kiremko te laten zien. “Ideaal, want Kiremko kreeg zo een goed beeld van alle mogelijkheden voor glas en gevels. Grote kans dat ze later geen spijt krijgen van hun glaskeuze”, legt Edwin uit. “We konden gezamenlijk als een bouwteam een optimaal product aan Kiremko leveren.”

Het nieuwe pand

Het nieuwe bedrijfspand voor Kiremko omvat zo’n 10.000 vierkante meter. Naast een werkplaats is ook kantoorruimte in het ontwerp meegenomen. De bouw startte begin 2016 en het pand is eind 2016 in gebruik genomen.

Gevels Kiremko Gevels Kiremko 

 
Terug naar het nieuwsoverzicht