29/05

Lieftink verzorgt kozijnen DOK2404

Ben je bekend in Alphen aan den Rijn? Dan ken je ook de Rijnhaven en alle leuke dingen die daar nu gebeuren. Zo is ook appartementencomplex DOK2404 in aanbouw. In de eerste helft van 2020 installeren wij daar de kozijnen. In de zomer van dat jaar wordt het project opgeleverd.

 

Duurzame kozijnen

Voor alle kozijnen van DOK2404 is gekozen voor aluminium, vanwege het onderhoudsarme karakter van dit materiaal. We werken met triple glas, zodat de woningen goed geïsoleerd zijn en de bewoners zo min mogelijk energie verbruiken. Voor een weids uitzicht over de Rijnhaven werken we met grote glaspartijen.

 

Rijke historie

DOK2404 komt pal voor de Alphense zendmast te liggen, aan het water van de Rijnhaven. Het is een historische locatie, want ooit was daar de mastenfabriek van de familie Van der Neut gevestigd, waarna de familie Wortman er haar meubelmakerij vestigde. De historie van het water, het hout en de maakindustrie wordt meegenomen bij de bouw van DOK2404: het licht hellende dak zorgt voor de vorm van een werf. Onder de hellende kap komen mooie, hoge appartementen.

 

Aannemer: Vink Bouw

Architect: Harvey Otten

Terug naar het nieuwsoverzicht