Lieftink_bewerkingsmachine
03/09

Nieuwe AF 500 bewerkingsmachine 30% sneller

Lieftink beschikt over een splinternieuwe Portal CNC-bewerkingsmachine van Schüco Duitsland, een machine die helpt bij het bewerken van raamprofielen. “De doorlooptijd van dit apparaat is 30% korter dan die van onze vorige machine”, vertelt Productieleider Hans van Putten. “Dat gaan onze jongens van productie de komende weken wel ervaren.” De machine draait al enkele weken proef en gaat vanaf volgende week full time draaien.

Foutloos produceren

De nieuwe machine helpt Lieftink bij de bewerking van allerlei raamprofielen. “Er kunnen profielen op bewerkt worden met een lengte van 7850 mm, een breedte van 450 mm en een hoogte van 350 mm. De machine kan zagen, maar ook alle bewerkingen ten behoeve van beslag, sloten en scharnieren uitvoeren. De volledige profielbewerking vindt plaats op deze machine.” En dat gebeurt heel nauwkeurig volgens Hans. “De machine produceert foutloos.”

Toe aan vervanging

De vorige bewerkingsmachine vormde een steeds groter risico voor de productie. Na 23 jaar waren niet alle onderdelen van het apparaat nog leverbaar. “Het is dan wachten op een storing waarbij net dat ene onderdeel dat niet meer te krijgen is, vervangen moet worden. Dan kun je de machine weggooien en zit je met een productieprobleem.” Om dat voor te zijn, schafte Lieftink dit voorjaar vast de nieuwe CNC-bewerkingsmachine aan.

Veiligheid voorop

Zonder training mag je uit veiligheidsoverwegingen niet werken met de machine. Daarom hebben de medewerkers van Lieftink een vierdaagse training gehad. “We zouden eigenlijk naar Duitsland gaan om daar bij Schüco Duitsland de training te volgen, maar dat ging niet door vanwege corona. Uiteindelijk hebben we bij ons op de werkvloer aan de machine gestaan en de nodige cursussen en instructies gehad.”

Wil je graag zelf een kijkje nemen bij onze nieuwe machine? Bekijk hier hoe de machine werkt.

Terug naar het nieuwsoverzicht