02/09

Nieuwe showroom half oktober verwacht

De verbouwing in onze showroom in Alphen aan den Rijn is in volle gang. We blikken graag vast vooruit. Want wat kunnen bezoekers verwachten, als zij over anderhalve maand een voet over de nieuwe drempel van Lieftink Geveltechniek zetten? Patricia Eijken van The Home Factory legt graag uit wat zij samen met collega Bianca Mookhoek heeft uitgedacht en ontwikkeld.

Spectaculairdere showroom

“De belangrijkste wens van Lieftink Geveltechniek was dat de showroom een experience center zou worden”, vertelt Patricia. “In de oude situatie stonden gevelelementen los in een ruimte; vooral heel praktisch. Dat mocht allemaal wat spectaculairder worden. Een andere vraag was om met het nieuwe interieur het hogere segment aan te spreken. Vandaar de keuze voor hoogwaardige materialen en een moderne stijl.”

De charme herontdekt

Van een traditionele showroom met kozijnmodellen verdeeld over de ruimte is dan ook niet langer sprake. “We hebben een compleet nieuwe indeling bedacht, waarbij we beter gebruikmaken van de charme van het pand. Lieftink bevindt zich in een hoog gebouw, maar dat kwam in de oude situatie niet tot zijn recht. Wij hebben een indeling bedacht, waarbij je bij binnenkomst al de hoogte ziet. De kantoorruimte hebben we juist afgeschermd, zodat je niet direct de werkplek in kijkt. Dat is vaak toch wat minder aantrekkelijk.”

 Het ambacht op behang

In de ruimte – wat niet alleen als showroom, maar ook als keuken en ontvangruimte dient – zijn de producten van Lieftink verwerkt. Het kozijn van de showroom naar de vergaderzaal, de pui tussen de hal en de kantoren… “Het is een functionele ruimte en showroom in één. Tegelijkertijd wilden we ook graag het vakwerk en ambacht van Lieftink laten zien. We hebben een bijzonder behang laten maken, waarop de technische weergave van een kozijn is te zien. Als je zulke mooie producten levert, mag dat ook best in je interieur verwerkt worden, vind ik.”

Terug naar het nieuwsoverzicht