transport gevels
02/06

Nieuwe bedrijfswagen met kraan zorgt voor meer efficiëntie

In juni heeft Lieftink een eigen transportwagen met kraan aangeschaft via Autobedrijf Van Leijden BV. Speciaal aan de nieuwe transporter is de op maat gemaakte kraan voor de laadbak. De kraan maakt het voor Lieftink mogelijk om zelf montagemiddelen te vervoeren, zonder dat ze hiervoor een externe partij hoeft in te schakelen. Op de korte termijn bespaart dit flink in het aantal kilometers dat gereden moet worden en dat is natuurlijk beter voor het milieu.

Autobedrijf Van Leijden BV levert al vanaf begin jaren ‘90 bedrijfswagens (en personenauto’s) aan Lieftink. Het was voor Lieftink dan ook een logische keuze om Ton van Leijden, eigenaar van het autobedrijf, in te schakelen voor de aanschaf van de nieuwe auto.

 

Efficiëntie

Na een kostenonderzoek bleek het voordeliger om zelf een transportwagen met kraan in te zetten, dan iedere keer opnieuw extern vervoer in te schakelen. Ton van Leijden vertelt: ‘‘Samen met Lieftink hebben wij daarom de verschillende mogelijkheden besproken. Welke typen kranen zijn er? En welke kranen zijn geschikt voor de werkzaamheden van Lieftink? Uiteindelijk hebben we gekozen voor een kraan die op drie meter afstand voldoende gewicht kan heffen, bijvoorbeeld glas- profiel- en kozijnbokken die dagelijks van en naar de bouw worden gesleept. Daardoor hoeft de organisatie minder extern transport in te zetten. Dat bespaart niet alleen op de transportkosten, maar is ook beter voor het milieu!

 

Een bedrijfswagen op maat

Het is belangrijk dat de bedrijfswagen aan een aantal eisen voldoet. De transporter is aangepast aan de wensen van de bestuurder, dat maakt de vraag iets bijzonderder dan normaal. Verder moet de kraan bijvoorbeeld op afstand te besturen zijn. Tegelijkertijd moeten ook andere medewerkers met de bus overweg kunnen. ‘‘Door goed te overleggen met de betreffende bestuurder hebben we de bedrijfswagen volledig naar zijn wens kunnen maken. De bestuurder is zeer enthousiast’’, vertelt Ton van Leijden.

Terug naar het nieuwsoverzicht