Aluminium gevels
04/04

Hof van Leede in Warmond: glas, natuursteen en aluminium

Luxe appartementen waarvan het grootste deel in het water ligt en waarvan de gevel grotendeels van natuursteen is gemaakt… Je kunt je voorstellen dat het project Hof van Leede in Warmond bijzonder was om aan te werken voor Lieftink Geveltechniek! Just Architects ontwierp de appartementen en schakelde samen met Du Prie bouw & ontwikkeling b.v. Lieftink in voor de kozijnen.

Duurzaam aluminium

De keuze voor aluminium was snel gemaakt, vertelt Maarten Groeneveld van Just Architects. “Naast natuursteen bevatten de gevels ook veel ramen; daarvan zijn de kozijnen gemaakt. Aan de kant van het water bestaan de gevels van boven tot onder uit glas, zodat de bewoners een prachtig panorama-uitzicht hebben. Dan wil je niet dat je uitzicht wordt verstoord door zware kozijnen. Die zouden overigens al zwaarder dan normaal worden, omdat we gebruikmaakten van triple glazing. We zochten naar strakke en slanke profielen en daarom was kunststof of hout geen optie. Bovendien moesten de appartementen zo onderhoudsvrij mogelijk gebouwd worden. Dan is aluminium met poedercoating de perfecte optie, want dat hoef je alleen af en toe schoon te maken. We kozen een kleur poedercoating die contrasteert met de kleur van het natuursteen. Dat geeft de appartementen een moderne uitstraling.”

Project Hof van Leede

‘Professionele club’

Maarten was opgelucht dat hij weer met Lieftink kon werken. “Dat kan niet altijd, omdat de producten van Schüco vrij kostbaar zijn. Maar als ik zou mogen kiezen, dan zou ik altijd voor Schüco in combinatie met Lieftink kiezen. Schüco is een topmerk en de kwaliteit van de systemen is altijd goed. En als je met een professionele club als Lieftink werkt, weet je gewoon dat het goed komt. Zo waren mijn collega’s onder de indruk van de tekeningen van Lieftink. Dat heeft met name te maken met de mate van gedetailleerdheid; de maatvoering staat er netjes bij en klopt precies. Bij Lieftink weet je gewoon dat het klopt en dat scheelt ontzettend veel tijd.”

4 complexen

De eerste appartementencomplexen (4 appartementen) van Hof van Leede zijn inmiddels gebouwd en deels bewoond. De woningen in de andere twee complexen zijn ook verkocht en worden binnenkort gebouwd. Wil je meer weten over dit project of ben je benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Bel ons: 0172 46 96 70.

Terug naar het nieuwsoverzicht